Werkwijze

Mijn werk kenmerkt zich in pure beelden, zonder afleidende tierelantijntjes of overdreven nabewerking, en gebruik van witte tinten.

Jullie kindje is de eyecatcher.

In de eerste weken na de geboorte krult je baby nog makkelijk en zonder ongemak op in die lieve knusse poses, zijn skelet is nog aangepast aan het leven in de baarmoeder. Dit uit voornamelijk kraakbeen bestaande skelet gaat al snel uitharden, omdat de flexibiliteit die het kraakbeen bood, niet meer nodig is buiten de baarmoeder. Tevens slaapt je kindje die eerste weken nog veel en vast. Dit is de reden dat newbornshoots bij voorkeur voor anderhalve maand oud ingepland worden.

Je pasgeboren kindje kan zijn lichaamstemperatuur nog niet goed zelf reguleren. Omdat je kindje tijdens het maken van de foto’s voornamelijk bloot is, is het belangrijk dat de omgevingstemperatuur goed is. Het vruchtwater in de baarmoeder was een constante 37,5 graden tijdens de zwangerschap. Wees hierop voorbereid en trek luchtige kleding en laagjes aan. Tijdens een sessie schep ik hiermee omstandigheden die je kindje gewend was in de buik. Omdat je kindje niet gewend is aan mijn stem, en ik jullie toch graag uitleg wat ik tijdens de sessie signaleer en waar ik op in speel, gebruik ik een geluidsbandje die een hartslag in ontspannen tempo laat horen. Deze heeft als tweede functie bij te dragen aan die bekende omstandigheden uit de baarmoeder. Het apparaatje komt uit een teddybeer en is ook echt gemaakt om bij te dragen aan de rust voor pasgeborenen.

Ik ben van mening dat je de eerste dagen in alle rust moet kunnen genieten van jullie kindje en tijd nodig hebt om bij te komen van de bevalling. Dit geldt tevens voor je kindje. Om deze reden spreek ik bij voorkeur met jullie af ná dag 5 en voordat je kindje anderhalve maand oud is. Hierbij hou ik er rekening mee of je borstvoeding of flesvoeding geeft, dit is van invloed op de meest gunstige tijd om af te spreken.

Een sessie duurt gemiddeld twee tot drie uur. Tijdens de sessie zet ik je kindje in de door jullie als favoriet aangegeven pose op de foto. De ‘gewilligheid’ van je baby speelt hierbij echter een grote rol. Het welbevinden van je kindje staat centraal. Jullie baby heeft de regie in handen, nooit zal ik een pose afdwingen. Het is belangrijk te weten dat niet iedere baby elke houding prettig vindt. Zodra ik merk dat je kindje de houding niet prettig vindt, ga ik door met een andere pose.

Uit een pose komt een serie foto’s. Ik neem ruim de tijd en rust om de poses tot in perfectie uit te werken en variatie aan te brengen met gebruik van props en kleine veranderingen in de houding van je kindje. Indien je kindje hierna nog in alle tevredenheid blijft slapen en de sessietijd laat het toe, staat mijn workflow een rustige overgang naar een volgende pose toe. Hiernaast is het uiteraard mogelijk een familiefoto te maken of zelf met je kindje op de foto te gaan. Ook broertjes of zusjes zijn indien gewenst van harte welkom om met jullie nieuwste aanwinst op de foto te gaan. Voor deze foto’s is het niet noodzakelijk dat je kindje slaapt. Voorwaarde is wel dat je kindje ontspannen is. 

In totaal komen er uit jullie sessie 8 tot 15 foto’s, afhankelijk van hoe soepel de sessie verlopen is, waaruit jullie een keuze kunnen maken. Ik vind het belangrijk dat je weet dat het behalen van een groot aantal (wellicht overhaaste) beelden niet mijn doel is tijdens jullie sessie. Ik wil liever dat de foto’s dié je krijgt met zorg, geduld en liefde gemaakt zijn; ‘perfect’ zijn.

Na de sessie ga ik jullie foto’s nabewerken. Hierin stop ik veel tijd, elke foto wordt individueel ‘aangeraakt’. Ik streef er naar binnen 2 weken na de betaling te leveren. Jullie krijgen een link naar een beveiligde galerij op mijn website. Zo kun je rustig nadenken welke van de foto’s je wilt hebben en of je nabestellingen wilt doen. Deze galerij blijft een week beschikbaar, hierna laat je mij je keuze weten.

Veiligheid staat bij mij hoog in het vaandel. Aangezien ik alleen werk vraag ik één van jullie om hulp. Het gaat hierbij om het houden van toezicht en het ondersteunen van je kindje, indien nodig.

Heb je de newbornperiode gemist doordat je kindje bijvoorbeeld in het ziekenhuis moest verblijven, maar wil je toch die mooie slapende foto’s? Neem dan gewoon contact met mij op. Sommige poses zijn niet meer haalbaar en wellicht duurt het wat langer voordat je kindje slaapt, maar er blijven echter genoeg mogelijkheden over om mooie foto’s te maken. Ik trek de grens bij 2,5 maand, omdat je op die leeftijd ook bij babyfotografen terecht kunt.

Heb je bepaalde ideeën voor jullie sessie? Dit is uiteraard bespreekbaar. Ik zal echter altijd de veiligheid in overweging nemen voordat ik beslis om de opname te maken.

De sessie vindt doordeweeks plaats in mijn woning in Noordwijk, waar ik prachtig daglicht tot mijn beschikking heb.

Op de faq pagina zie je welke vragen mij het meest gesteld worden na een bezoek aan mijn website. Staat je vraag er niet bij of wil je reserveren? Neem dan contact met mij op.