Over mij

Je bent zwanger, gefeliciteerd! Wat leuk dat je op mijn website bent beland bij je zoektocht naar een fotograaf om  jullie kindje vast te leggen.

Welkom.

Mijn naam is Wendy Verloop, newbornfotograaf, werkzaam als Pedagogisch Medewerkster op een babygroep in de kinderopvang en woonachtig in mooi Noordwijk aan Zee met mijn man. Samen zijn wij de trotse ouders van drie prachtige meiden.

Mooie beelden hebben altijd mijn interesse gehad, maar het is de liefde voor die prille nieuwe mensjes waarom ik me in 2012 ben gaan specialiseren in newbornfotografie.

Ervaring

In de loop der jaren heb ik heel wat tijd besteed aan het bestuderen en bekritiseren van mijn eigen werk en ik stel mezelf voortdurend nieuwe doelen. Hierdoor kan ik met trots zeggen dat ik me de newbornfotografie eigen gemaakt heb en inmiddels gespecialiseerd ben in deze vorm van fotografie.

Als newbornfotografe moet je in de eerste plaats goed zijn met baby’s. Ik heb bijna 20 jaar ervaring in de kinderopvang, weet baby’s van nature aan te voelen, hun signalen te lezen en ze met veel rust, geduld en liefde te fotograferen.

Het is mijn doel de sessie voor je kindje zo aangenaam mogelijk te maken. Je kindje heeft de regie en wordt nooit gedwongen in een houding die hij of zij niet prettig vindt.  Het welbevinden van jullie kindje staat voor mij centraal tijdens de shoot.

Stijl

Ik werk met witte tinten voor een tijdloos resultaat. Mijn nabewerking laat zich het beste omschrijven als ‘puur’ en ‘zacht’. Iedere foto wordt apart ‘aangeraakt’ in de nabewerking en tot in de puntjes verzorgd. Het resultaat is een muur-waardig beeld.

De beelden die ik voorheen maakte zijn nét even anders dan deze stijl en ik ben daarom bezig mijn portfolio te vernieuwen. Dit is de reden dat er momenteel nog niet veel foto’s in nieuwe stijl te zien zijn. Uiteraard is het oude portfolio nog steeds in te zien zodat je kunt zien wat de mogelijkheden zijn qua poses.

Veiligheid

Pageboren baby’s fotograferen is een vak apart.  Ik ben me bewust van de anatomie van je kindje en beheers de technieken om je kindje op een veilige manier te poseren. Props als mandjes of schalen worden indien de pose dit vereist verzwaard en fotografeer ik altijd met hulp en toezicht van 1 van de ouders.

Lastigere poses bestaan altijd uit 2 of een serie afbeeldingen samengevoegd tot één afbeelding.  Dit betekent dat je kindje ten alle tijden ondersteunt en in de gaten gehouden wordt. Ook tijdens het poseren op de beanbag vraag ik geregeld om hulp, oa met betrekking tot het houden van toezicht en ondersteunen van je kindje. Naar mijn mening is er geen andere manier om resultaten te behalen.

 

Wil je weten wat mijn klanten te zeggen hebben over mijn werk? Kijk dan op deze pagina.

Hier lees je waar je op moet letten bij je keuze voor een newbornfotograaf.