Over mij

 

Je bent zwanger, gefeliciteerd! Wat leuk dat je op mijn website bent beland bij je zoektocht naar een fotograaf om  jullie kindje vast te leggen. 

Welkom.

Mijn naam is Wendy Verloop, geboren in 1980, newbornfotograaf en tevens al 20 jaar werkzaam als Pedagogisch Medewerkster in de kinderopvang. Met mijn man woon ik in mooi Noordwijk aan Zee en zijn wij de trotse ouders van drie prachtige meiden.

Mooie beelden hebben altijd mijn interesse gehad, maar het is de liefde voor die prille nieuwe mensjes waarom ik me in 2012 ben gaan specialiseren in newbornfotografie.

Ervaring

In de loop der jaren heb ik heel wat tijd besteed aan het bestuderen en bekritiseren van mijn eigen werk en ik stel mezelf voortdurend nieuwe doelen. Hierdoor kan ik met trots zeggen dat ik me de newbornfotografie eigen gemaakt heb en inmiddels gespecialiseerd ben in deze vorm van fotografie.

Als newbornfotografe moet je in de eerste plaats goed zijn met baby’s. Ik heb 20 jaar ervaring in de kinderopvang, weet baby’s van nature aan te voelen, hun signalen te lezen en ze met veel rust, geduld en liefde te fotograferen.

Je kindje heeft de regie tijdens de sessie en wordt nooit gedwongen in een houding die hij of zij niet prettig vindt.  Het welbevinden van jullie kindje staat voor mij centraal.

Stijl

Ik werk met witte tinten voor een tijdloos resultaat. Mijn stijl laat zich het beste omschrijven als ‘puur’, ‘zacht’ en ‘basic’. Iedere foto wordt apart ‘aangeraakt’ bij het retoucheren en tot in de puntjes verzorgd. Het resultaat is een muur-waardig beeld. Mijn motto is: Je kindje is van zichzelf mooi genoeg.
Tijdelijke vlekjes/pukkeltjes in de huid haal ik weg, maar millia, ooiervaarsbeten en velletjes horen bij jouw kindje en laat ik dus zitten. Het is wel mogelijk de felheid van een eventuele rode kleur wat te maskeren, indien je dat wilt. 

Veiligheid

Pageboren baby’s fotograferen is een vak apart.  Ik ben me bewust van de anatomie van je kindje en beheers de technieken om je kindje op een veilige manier te poseren. De omgang met pasgeboren baby’s is als een tweede natuur voor mij. Ik ‘lees’ de signalen die je kindje geeft en handel hier dan ook naar, zodat het welzijn van je kindje altijd voorop staat. 

Props als mandjes of schalen worden indien de pose dit vereist verzwaard en fotografeer ik altijd met hulp en toezicht van 1 van de ouders.

Lastigere poses bestaan altijd uit 2 of een serie afbeeldingen samengevoegd tot één afbeelding.  Dit betekent dat je kindje ten alle tijden ondersteunt en in de gaten gehouden wordt. Ook tijdens het poseren op de beanbag vraag ik geregeld om hulp, oa met betrekking tot het houden van toezicht en ondersteunen van je kindje bij bepaalde poses. Naar mijn mening is er geen andere manier om resultaten te behalen.

 

Wil je weten wat mijn klanten te zeggen hebben over mijn werk? Kijk dan op deze pagina.

Hier lees je waar je op moet letten bij je keuze voor een newbornfotograaf.