Werkwijze

Mijn werk kenmerkt zich in pure / vrij basic beelden.

Jullie kindje is de eyecatcher. 

In de eerste weken na de geboorte krult je baby nog makkelijk en zonder ongemak op in die lieve knusse poses, zijn skelet is nog aangepast aan het leven in de baarmoeder. Dit uit voornamelijk kraakbeen bestaande skelet gaat al snel uitharden, omdat de flexibiliteit die het kraakbeen bood, niet meer nodig is buiten de baarmoeder. Tevens slaapt je kindje die eerste weken nog veel en vast. Dit is de reden dat newbornshoots bij voorkeur voor de leeftijd van 14 dagen oud plaats vindt.

Je pasgeboren kindje kan zijn lichaamstemperatuur nog niet goed zelf reguleren. Omdat je kindje tijdens het maken van de foto’s voornamelijk bloot is, is het belangrijk dat de omgevingstemperatuur goed is. Het vruchtwater in de baarmoeder was een constante 37,5 graden tijdens de zwangerschap. Wees hierop voorbereid en trek luchtige kleding en laagjes aan. Tijdens een sessie schep ik hiermee omstandigheden die je kindje gewend was in de buik. Tevens speel ik een tweetal geluidsbandjes af, zogenaamde white noise, die bijdragen aan die ontspannende omgeving voor je kindje.

Ik ben van mening dat je de eerste dagen in alle rust moet kunnen genieten van jullie kindje en tijd nodig hebt om bij te komen van de bevalling. Dit geldt tevens voor je kindje. Om deze reden spreek ik bij voorkeur met jullie af ná dag 5 en voordat je kindje maximaal 3 weken oud is. Hierbij hou ik er rekening mee of je borstvoeding of flesvoeding geeft, dit is van invloed op de meest gunstige tijd om af te spreken.

Een sessie duurt gemiddeld drie uur. Twee tot drie uur klinkt lang, weet dat ik niet al deze tijd bezig ben met jullie kindje. Ik vind het zeer belangrijk dat de sessie voor jullie kindje prettig verloopt, daarom heb ik tijd ingeruimd die we besteden aan het tevreden hebben en houden van jullie baby.  Tijdens de sessie zet ik je kindje in de door jullie als favoriet aangegeven pose(s) op de foto. De ‘gewilligheid’ van je baby speelt hierbij echter een grote rol. Het welbevinden van je kindje staat centraal. Jullie baby heeft de regie in handen, nooit zal ik een pose afdwingen. Het is belangrijk te weten dat niet iedere baby elke houding prettig vindt. Zodra ik merk dat je kindje de houding niet prettig vindt, ga ik door met een andere pose. Ik neem ruim de tijd en rust om de poses tot in perfectie uit te werken en variatie aan te brengen met gebruik van props en kleine veranderingen in de houding van je kindje.  

Het is uiteraard mogelijk een familiefoto te maken of zelf met je kindje op de foto te gaan. Ook broertjes of zusjes zijn indien gewenst van harte welkom om met jullie nieuwste aanwinst op de foto te gaan. Voor deze foto’s is het niet noodzakelijk dat je kindje slaapt. Voorwaarde is wel dat je kindje ontspannen is. Hoe we de sessie precies inrichten ligt aan jullie wensen. Indien jullie ook foto’s van het gezin willen of samen met grote broer(s) of zus(sen), dan gaat dit van de sessietijd af die ik kan besteden aan portretten van jullie kindje alleen.

Tevens is het ook een optie om een portret van je kindje te combineren met life-style foto’s. Als dit je voorkeur heeft, vraag dan naar de mogelijkheden. Ik laat je graag voorbeelden van een degelijke sessie zien.

Ik vind het belangrijk dat je weet dat het behalen van een zo groot mogelijk aantal (wellicht overhaaste) beelden niet mijn doel is tijdens jullie sessie. Daar staat tegenover dat je de foto’s dié je krijgt met zorg, geduld en liefde gemaakt zijn. 

Na de sessie ga ik jullie foto’s nabewerken. Hierin stop ik veel tijd, elke foto wordt individueel ‘aangeraakt’. Ik streef er naar binnen 3 weken na de betaling van de opnamekosten te leveren. Jullie krijgen een link naar een beveiligde galerij op mijn website. Zo kun je rustig nadenken welke van de foto’s je wilt hebben en of je nabestellingen wilt doen. Deze galerij blijft een week beschikbaar, hierna laat je mij je keuze weten.

Veiligheid staat bij mij hoog in het vaandel. Aangezien ik alleen werk vraag ik één van jullie om hulp. Het gaat hierbij om het houden van toezicht en het ondersteunen van je kindje, indien nodig.

Heb je de newbornperiode gemist doordat je kindje bijvoorbeeld in het ziekenhuis moest verblijven, maar wil je toch die mooie slapende foto’s? Neem dan gewoon contact met mij op. Sommige poses zijn niet meer haalbaar en wellicht duurt het wat langer voordat je kindje slaapt, maar er blijven echter zeker mogelijkheden over om mooie foto’s te maken. 

Heb je bepaalde ideeën voor jullie sessie? Dit is uiteraard bespreekbaar. Ik zal echter altijd de veiligheid in overweging nemen voordat ik beslis om de opname te maken.

De sessie vindt plaats aan huis. Zo heb je alles bij de hand voor je kindje en hoef je niet te reizen. Voor het maken van kwalitatieve foto’s heb ik een raam nodig waardoor geen zonlicht binnen valt. Bij dat raam heb ik ongeveer 8 vierkante meter (2m x 4m in de lengte langs het raam) nodig om mijn spullen uit te stallen. Twijfel je? Stuur me dan een foto van je woonkamer. Indien je liever naar mij toe komt of je woning leent zich niet voor het fotograferen aan huis, dan ontvang ik jullie graag doordeweeks (maandag, woensdag of donderdag) in mijn woning in Noordwijk. Sessies aan huis vinden plaats op zaterdag of zondag. Ik kom aan huis binnen een straal van 20 km van Noordwijk. Woon je buiten dit gebied dan is het alsnog mogelijk een sessie te reserveren, de sessie vind dan plaats in bij mij in Noordwijk.

Op de faq pagina zie je welke vragen mij het meest gesteld worden na een bezoek aan mijn website. Staat je vraag er niet bij of wil je reserveren? Neem dan contact met mij op.

Bekijk hier de *fotogalerij*