Informatie Baby sessie

Anders dan bij een studio sessie, worden lifestyle foto’s bij jullie thuis gemaakt. Hierbij gebruik ik geen statische achtergronden, jullie woning is het canvas. Met wat directie van mijn kant en input van jullie zoeken we de mooiste plekjes in jullie huis en creëren we ongedwongen beelden. Ik zoek naar beelden waarin jullie interactie met elkaar en jullie kindje centraal staat. Het samenzijn van jullie als familie, met jullie kindje in de hoofdrol. Omdat de foto’s in jullie woning gemaakt worden, zullen de foto’s heel persoonlijk zijn en later herinneringen oproepen aan die bijzondere eerste tijd met jullie baby.

Lifestyle foto’s zijn iets voor jou als je:

  • je kindje wakker en alert wil laten vastleggen in zijn of haar eigen omgeving;
  • de babykamer waar je liefde en tijd in hebt gestoken terug wil zien op de foto’s. Of een andere ruimte in je huis;
  • zelf op een ongedwongen manier op de foto’s te zien wil zijn, zodat jullie kindje later terug kan kijken naar liefdevolle beelden waar het hele gezin samen op staat;
  • andere kinderen hebt die je graag wil betrekken bij de sessie. Niet nodig om stil te zitten en verplicht te lachen, ze mogen zijn wie ze zijn.

Natuurlijk is er ook ruimte voor het maken van die gezinsfoto waar opa en oma altijd zo blij van worden of een foto van je kinderen samen. Dit zal echter altijd met middelen zijn uit jullie eigen woning, zodat jullie foto’s uniek blijven. Denk bijvoorbeeld aan die prachtige sprei die oma heeft gehaakt, die trendy wikkeldoek of dat schapenvachtje op je luie stoel.

Newborn lifestylesessies vinden plaats in de eerste maand na de geboorte, maar kan ook plaats vinden als je kindje wat ouder is. Je kunt bij mij terecht voor lifestyle sessies met je oudere baby.

Voor een sessie tijdens de newbornperiode maak je een reservering met je uitgerekende datum, na de bevalling neem je contact met me op. In overleg plannen we een datum. Dit kan al snel na de geboorte, maar ook een aantal weken later. Afhankelijk van je wensen, je prioriteiten voor de foto’s en hoe je je na de bevalling voelt. Ik vind het belangrijk dat de sessie ontspannen verloopt en daarom vindt de sessie plaats wanneer jij daar aan toe bent. Neem de tijd om bij te komen van je bevalling. Ik kom op zijn vroegst na dag 5, om de simpele reden dat ik vind dat je in alle rust moet kunnen genieten van die roze of blauwe wolk.

Tips

Jullie kleding in overeenkomende kleurtinten doen het goed. Zorg bijvoorbeeld dat jullie niet meer dan 3 dezelfde kleuren dragen. Het hele gezin in een jeans met een wit shirt/overhemd is echt niet nodig, tenzij dit de look is waar je voor wilt gaan. Hou het verder rustig. Een printje is echt geen probleem, maar vermijd schreeuwende (commerciële) opdrukken of grote teksten. Zorg ervoor dat de kleur van jullie kleding niet in contrast staat met de kleuren in je woning.

Blote armen, blote kinderteentjes en beentjes doen het goed op de foto’s, zorgen voor een puur en intiem resultaat én wil je je later zeker herinneren. Kleed je kindje in zo min mogelijk lagen aan. Dikke kleding vervormd en toont niet mooi op foto’s. Een luierpakje met broekje doet het bijvoorbeeld prima of een pakje met pijpjes. 

Pasgeboren baby’s zijn het meest op hun gemak als hun buikje gevuld is, ze knus in een wikkeldoek liggen en het niet koud hebben. Stook je huis dus lekker op. Denk hierbij aan een temperatuur rond de 24 graden. Het huidje van je kindje is vlekkerig als hij of zij het koud heeft. Niet alleen is dit ongemakkelijk voor je kindje, tenslotte willen we een tevreden kindje vastleggen, op de foto’s is dit geen mooi gezicht.

De meest geschikte ruimten voor het maken van mooie foto’s zijn de ouderslaapkamer, de babykamer en de woonkamer. Waarschijnlijk gaan we hier tijdens jullie sessie dan ook komen. Het is niet nodig je hele huis rigoureus op te gaan ruimen, te restylen of je (schoon)moeder aan een voorjaarsschoonmaak te zetten, zorg er enkel voor dat er geen storende spullen rondslingeren die normaal ook niet aanwezig zijn in je interieur. Denk klein, hiermee bedoel ik kleding van de vorige dag, een stofzuiger in de hoek van de kamer of dat soort dingen. Voor we beginnen met foto’s maken lopen we deze ruimtes even door, ik vind het geen probleem hier even mee helpen. 

De kosten van een lifestylesessie bedragen €175,00, dit is de tijd van de sessie incl. 15 hr bestanden.

Extra hr bestanden kunnen worden afgenomen voor de volgende prijzen:

Los bestand (tot 5 stuks) € 15,00
5 Bestanden (voor de prijs van 3) € 45,00
10 Bestanden (voor de prijs van 6) € 90,00
15 Bestanden (voor de prijs van 9) €135,00

Bekijk hier de *fotogalerij*