Geboortereportage

De geboorte van een kind is één van de meest diepe belevenissen in het leven van een vrouw. Of je nu een ‘normale’ bevalling of een keizersnede hebt, thuis of in het ziekenhuis bevalt.

Gelukkig krijgt geboortefotografie steeds meer bekendheid in Nederland en is het mogelijk om ook deze mijlpaal vast te laten leggen door een professionele fotograaf.

De hormonen die aangemaakt worden tijdens de bevalling zorgen ervoor dat je de geboortedag van je kindje veelal in een roes ervaart. Hierdoor vergeet je veel van wat er op deze dag gebeurt en heb je geen of weinig besef van tijd. Dit is de reden dat voornamelijk vrouwen de wens hebben om de geboorte van hun kindje vast te laten leggen.

Bij het documenteren van de geboortedag van jullie kindje focus ik mij op jullie liefde, de kracht van mama, steun van papa, pure emoties, de sfeer en details.

Tenzij je zelf graag anders wil, is een geboortereportage echter toch zo integer vastgelegd dat je de foto’s met anderen zou kunnen delen.

Ik leg dit hele verhaal op smaakvolle wijze voor jullie vast, van de weeënfase (of voorbereidingen op een geplande keizersnede) tot de uren na de geboorte waarin je het eerste bezoek ontvangt.

Als fotograaf, maar vooral als gevoelspersoon zie en voel ik die momenten die je later terug wil zien van nature aan. Door mijn aanwezigheid is iedereen onderdeel van dit verhaal, ook je partner. Hij hoeft niet belast te worden met de taak van fotograaf, maar kan er voor jou zijn en zich richten op de geboorte van jullie kindje.

Tijdens mijn aanwezigheid zal ik altijd mijn uiterste best doen op de achtergrond te blijven en niemand in de weg te lopen.

Het draait bij een geboortereportage om het documenteren van de dag. En die dag gaat zoals hij gaat. Jullie hoeven niet te poseren, geen rekening met mij te houden en mij niet te entertainen of te voorzien van eten of drinken.

De reportage bevat grotendeels zwart wit beelden. Deze zijn zeer smaakvol en deze omzetting brengt rust in de serie beelden. Dit is echter ook afhankelijk van het beschikbare licht. De foto’s van een geboorte overdag in een lichte kamer zullen begrijpelijkerwijs ook lichter zijn dan foto’s van een geboorte in de nacht, in een kamer met minder licht. In dit laatste geval zal de reportage meer zwart wit beelden bevatten.

Wil je een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Ik kom graag bij jullie thuis om mijn werkwijze uit te leggen en jullie wensen te horen of vragen te beantwoorden. Ik leg de geboorte van jullie kindje graag voor jullie vast en kijk er naar uit jullie te ontmoeten.

NB Waar hij/hem staat kan uiteraard ook zij/haar gelezen worden.

Bekijk hier de geboortegalerij.

Het tarief voor een geboortereportage bedraagt 1025 e.

Dit bedrag is inclusief:

  • kennismakings/intakegesprek;
  • stand-by dienst vanaf 38 weken;
  • reis- en parkeerkosten tot 45 km vanaf mijn woonplaats Noordwijk;
  • ca. 150 foto’s, nabewerking (een combinatie van kleurenfoto’s en zwart wit foto’s);
  • een slideshow van de mooiste momenten met daaronder (eventueel zelfgekozen) muziek;
  • levering van Hr bestanden via online transfer (met wachtwoord beveiligd zip bestand);
  • een gepersonaliseerd luxe album (30×30 cm) met daarin het geboorteverhaal van je kindje, vormgegeven als collages op ca. 30 pagina’s.

Momenteel werk ik met een vast back up team aan fotografen, omdat ik 2 dagen in de week werk.